Держпродспоживслужба – про дотримання у місті карантинних вимог

Поділитись:
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Держпродспоживслужба – про дотримання у місті карантинних вимог

Щодня дотримання вимог постанов державного санітарного лікаря, що стосуються карантину, перевіряють на місцевих ринках представники Держпродспоживслужби. Окрім цього, за ними – нагляд за дотриманням вимог об’єктами ресторанного господарства. І коли говорити про результати обстежень, то складається враження, що далеко не всі слідують масковому режиму. Стосується це як суб’єктів господарювання, так і відвідувачів. Про це інформував присутніх на засіданні виконавчого комітету начальник районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області Валерій Биков. Навідалася перевірка – маски одягли, щойно розвернулася і пішла – де ті маски й ділися. Реальна ситуація така, констатував начальник управління, що більшість підприємців сприймають послаблення карантину як повну його відміну.

Однією з вимог постанов державного санітарного лікаря є відсутність стихійної торгівлі, продовжив Валерій Биков. На Центральному ринку, не дивлячись на щоденну роботу працівників поліції, зазначив, так само мало не щодня ця торгівля здійснюється.

Говорити сьогодні, що ситуація з захворюваністю на COVID-19 покращилася, ми не можемо, далі констатував Валерій Биков. Якщо раніше він міг сказати про дотримання карантинних заходів 2/3 мешканців міста, то сьогодні ситуація – десь 50×50. Від розуміння кожного, наголосив, залежить, послаблюватимуть далі обмеження чи посилюватимуть. Але, знову таки, говорити про послаблення сьогодні підстав немає.

Щодо перевезення пасажирів у громадському транспорті, то він звертається до перевізників, аби ті посилили контроль за використанням масок пасажирами та водіями, продовжив начальник управління. Періодично виявляються порушення як стосовно кількості пасажирів у салоні, так і стосовно невикористання засобів індивідуального захисту.

Спільно з працівниками поліції та виконкому його служба бере участь у роботі мобільних груп, зазначив Валерій Биков. Під час рейдів фіксуються факти більшої, аніж того вимагають норми, кількості покупців у магазинах. У деяких ресторанах не проводиться термометрія персоналу.

Починаючи вже з цього тижня, представники Держпродспоживслужби посилюватимуть роз’яснювальну роботу серед мешканців Бердичева та серед суб’єктів господарювання на рахунок неухильного виконання вимог постанов державного санітарного лікаря, анонсував Валерій Биков. Спершу попереджатимуть, наступного разу вживатимуть більш дієвих заходів – притягуватимуть до адміністративної відповідальності. Вже складено план перевірок, під час яких визначатимуть, які підприємства працюватимуть далі, а які підпадуть під тимчасову заборону. У зв’язку з цим начальник управління звертається до суб’єктів господарювання не порушувати вимоги карантину.

Останні новини